Cykellygter man kan SE med, og ikke bare blive set med....

Diverse indlæg, løs snak.
Besvar
dk1
Indlæg: 464
Tilmeldt: 07 jun 2007 09:35

Cykellygter man kan SE med, og ikke bare blive set med....

Indlæg af dk1 » 18 okt 2012 21:46

Har set de nye lygter fra MagicShine, og jeg skal da lige love for at der er blus på disse forholdsvis nye LED lygter på markedet.
Kender en der ville prøve dem af, for at se hvor meget lys de egentligt giver, hvilket betød at de modkørende bilister stoppede helt op....
De blænder faktisk mere end billygter gør, så man skal bruge dem med omtanke.
Modellen med de 3 indbyggede spots i, har endda trinløs nedblænder funktion i lysstyrke-skifte-knappen. (Holdes nede istedet for hurtige tryk)

Det med lysstyrke og hvordan det måles og oplyses i, finder man hurtigt ud af er noget af en jungel at hitte rundt i. MagicShine oplyser lystyrken i "lumen", hvilket teknisk er noget mere brugbart end at oplyse lysstyrke i "sterinlys" som rigtig mange producenter gør.
Det finder man rigtigt ud af hvis man har mulighed for at se lygterne i funktion på samme sted, således at man i praksis kan vuderer hvor kraftig lygternes lyskilde reelt er.

Lygterne med så kraftigt lys er selvsagt ikke beregnet til bykørsel, men helt optimalt hvis man kører på strækninger hvor der intet lys er, og selvfølgelig til løb og cykling i skoven i vinter halvåret. Igen er lygten med de 3 spots rigtig god, da de 2 yderspots peger en smule ud til hver sin side, mens hovedspottet peger lige frem og lyser rigtigt langt frem.... Man kan vælge imellem at benytte hovedspottet alene, sidespot alene eller alle 3 spots på en gang.

Lygten har seperat batteripakke, da man dermed holder lygtevægten nede og øger holdbarheden på lygten, samt har mulighed for at benytte ekstra batterpakke under ekstreme forhold. Batteripakken er af litium typen og oplades på ca. 4 timer. Forklaringen på det med holdbarheden på selve LED "pæren" er, at hvis man har LED spot og batteri sammenbygget, så vil selve LED dioden blive belastet meget mere ved tab af lygte, rystelser under brug etc. Ønsker man at placerer lygten i hjelm eller på hovedet, så er det ligeledes praktisk med en meget lav lygtevægt.
Man har en ekstra fordel med batteripakken også, da man kan tilslutte flere lygter til samme batteri pakke, hvis man skulle have behov for det. (Flere forlygter, pandelygte eller f.eks både for- og baglygte)

Udstyrmæssigt fås både hovedremme beregnet med eller uden hjelm da man vel næppe har hjelm på hvis man jogger eller løber i skoven... Man kan få ledningsfordelere, ledningsforlængere således at man kan tilrette praktisk brug af lygterne.

Se mere info og flere lygtetyper: http://www.fantombike.dk/pl/_Udstyr_til ... r_119.aspx
BB10468-MJ-816E Magicshine 1800-7.jpg
BB10468-MJ-816E Magicshine 1800-7.jpg (85.08 KiB) Vist 7919 gange
BB10468-MJ-816E Magicshine 1800.jpg
BB10468-MJ-816E Magicshine 1800.jpg (36.94 KiB) Vist 7919 gange
BB10306-Magicshine MJ-808E 100_7.jpg
BB10306-Magicshine MJ-808E 100_7.jpg (94.23 KiB) Vist 7919 gange

HamJohnny
Indlæg: 18
Tilmeldt: 12 apr 2012 18:31

Re: Cykellygter man kan SE med, og ikke bare blive set med....

Indlæg af HamJohnny » 20 okt 2012 16:37

Tak for indlægget, det er da noget der interesserer mig ihvertfald. En lovændring er jo også lige ved at træde i kraft fra. 1.11., og flere er måske ved at overveje andet lys på cyklen.

Min A2B havde et fremragende fastmonteret forlys som lyste vejen op, og jeg kører ugentligt et sted hvor det næsten er påkrævet at kunne se stien foran sig. Nu har jeg købt en Cube Travel Pro 2012 med fastmonteret lys, men den forventer jeg mig ikke så meget af lysmæssigt, altså i forhold til decideret at lyse vejen op. Det interessante kunne være om denne type som du nævner kunne tilsluttes eksisterende dynamo i forhjulet, så man ikke skal spekulere på batterier, men det kan den nok ikke.

Vh. Johnny

dk1
Indlæg: 464
Tilmeldt: 07 jun 2007 09:35

Re: Cykellygter man kan SE med, og ikke bare blive set med....

Indlæg af dk1 » 20 okt 2012 17:21

De her lygter der yder en lysstyrke på 400 lumen +, tror jeg at man skal bruge med forbehold, da de giver så meget lys, at man kan blænde andre traffikanter. Tror dermed heller ikke at de ville kunne tilsluttes et elsystem på en cykel, da de strømforsyningsmæssigt næppe vil passe sammen.

Har prøvet at lyse over åbent land med en 2200 lumen lygte fra MagicShine, og de lyser faktisk op flere hundrede meter ud i mørket, så den med at de yder en lysstyrke højere end en billygte er ikke kun salgsgas.
Tror man skal skelne mellem cykellygter man kan BLIVE SET med, og lygter man kan SE med, hvilket i praksis selvfølgelig kræver noget forskellig kaliber lygte.

Den nye cykellov siger godt nok at man skal kunne ses 300 meter væk, men det er langt fra det samme som at oplyse 300 meter.....
Mener faktisk at Magicshine siger at den der 2200 lumen lygte kan lyse 500 meter ud, hvilket også betyder at man kan blinde andre taffikanter 500 meter ud.... Hvor langt væk den kan ses fra, er nok mere et spørgsmål om hvor klart vejret er, og hvor langt vejen er lige nok til at man kan ses... ;-)

Derfor er det nok klogt at have 2 lygter på sin cykel hvis man både cykleri byen og offroad eller ude på landet, så man kun benytter den fastmonterede lygte i byen, og så den kraftige lygte hvor forholdene er til det.

permacjensen
Indlæg: 81
Tilmeldt: 11 jun 2010 11:43

Re: Cykellygter man kan SE med, og ikke bare blive set med....

Indlæg af permacjensen » 24 okt 2012 13:13

Jeg har faktisk købet et sæt lygter fra MagicShine. Da jeg alligevel lader cyklen op er det jo ikke noget problem at lade lygten op også. Nu bliver det snart mørkt begge veje og jeg cykler 35 km. hver vej, hvoraf mere end halvdelen er på landet, hvor der ikke er gadelys.
Jeg er imponeret over det lys lygten giver, nu kan jeg køre uanset hvor mørkt der er på vejen og jeg har lagt mærke til at bilerne er mere villige til at holde tilbage nu hvor de ikke kan undgå at se en.
Lygterne er nemme at montere og tage af igen. Sidder med et gummibånd og kan derfor også lynhurtigt justeres op og ned.
Kan varmt anbefales.

Besvar