Side 1 af 1

Start op ad bakke

: 26 jun 2017 15:08
af Meped54
Jeg har for en uge siden købt en Batavus Allegro. Jeg testede butikkens udstillingsmodel på de mindre bakker nede ved cykelhandleren, hvor den fint kunne trække. Nu skulle jeg så cykle hjem på min egen, hvor jeg har en lang, stejl bakke med en masse lyskryds. Her skulle jeg selvfølgelig holde for rødt lys, og da det blev grønt, kunne jeg simpelthen ikke starte cyklen igen.

Den er forhjulstrukket og vejer vel en 25 kg, og min oplevelse var, at motoren ikke gik i gang med at trække. Jeg føler, at jeg skal have cyklet de første meter, før motoren går i gang. Når det går meget op ad, og cyklen er så tung, så var det lidt af en bedrift at få sat gang i hjulene. Jeg måtte simpelthen gå af og trække den på det stejleste stykke. Derudover var jeg - trods en gennemsnitlig form - ved at dø op ad bakken. Jeg kunne godt mærke, at den hjalp, men selv på styrke 5 hjalp den ikke mere, end at den føltes til at veje det samme som min ganske almindelige Kildemoes damecykel.

Nu har der været en del problemer med cyklen, og jeg har allerede været nede og få fikset et problem med motoren. Jeg håber, at nogle af jer lidt mere erfarne elcykel-ejere kan fortælle mig, om det er normalt, at motoren nærmest skal cykles i gang. Jeg må indrømme, at jeg havde forventet mere af en cykel til omkring 18.000 kr., der blev købt med det formål, at den skal erstatte bilen på en lang, bakket vej til arbejde.

Re: Start op ad bakke

: 26 jun 2017 21:59
af Thomas
Tjah, lyder som om du har foretaget det forkerte indkøb.
Cykler tit selv på rimeligt stejle bakker og har absolut ingen problemer med start eller hjælp opad, men man skal dog huske at elcyklen kun hjælper dig og ikke er en ren hjælpemotor.
Så selv på højeste niveau med f.eks. 200% hjælp skal du stadigvæk yde en 1/3 af den kraft, der skal bringe dig op ad bakken.
Min model er for øvrigt så let at træde uden hjælp at jeg flere gange har deltaget i motionsløb på den uden at tænde for motoren.

Når du starter fra scratch skal du ned i cyklens laveste gear, så der ikke skal ydes så meget moment for at få cyklen til at rulle.

Hvilke andre problemer er det du har oplevet?

Re: Start op ad bakke

: 27 jun 2017 08:34
af Terminator
Hvis du må trække op ad bakkerne må cyklen være i stykker. Den skulle snildt kunne "trække" dig op med hjælp fra dig. Specielt når din kondition er ok.
Så tilbage med cyklen...
Jeg er fed og vejer 102 kg..mine cykler bringer mig let op ad bakkerne..selvfølgelig hjælper jeg selv til. Sætter jeg hjælpen til det højeste og et lavt gear, er det begrænset hvad jeg selv skal yde. Men laveste hjælp og et højt gear, ja så skal jeg knokle.
Ved ikke hvor stejl den bakke er, men min den stejleste her i området, er 7,2% over 700 meter...

Re: Start op ad bakke

: 02 jul 2019 14:26
af Torbenhyttemejer
Det er simpelthen for dårligt. Den MÅ være i stykker. Håber du fundt ud af det, enten ved at få penge tilbage eller cyklen fixet kvit og frit. det kan ihvertfald ikke være rigtigt

jeg er ikke i speciel god form, men kan uden problemer komme op af de stejleste bakker

mv Torben fra http://www.ibob.dk