Mmmm.... trinløst automatgear.

Diskussioner om reservedele m.m.
Besvar
wizcarlo
Indlæg: 29
Tilmeldt: 03 jun 2012 06:44

Mmmm.... trinløst automatgear.

Indlæg af wizcarlo » 15 okt 2012 13:19

Her er producentens hjemmeside

http://fallbrooktechnologies.com/NuVinci.asp

Her et Youtube link om hvordan det virker:

http://www.youtube.com/watch?v=4n15N6yS ... re=related

Her er en dansk omtale af det:

http://www.cykelportalen.dk/nuvinci%C2% ... %E2%84%A2/

Det får lutter gode reviews rundt omkring. Gu' ve' hvor meget det koster? Næppe helt gratis.

Jeg har ikke set det på nogen danske elcykler endnu, men vi må da håbe forhandlerne tager dem op, selvom en cykel med det, vil være en halvdyr fornøjelse

dk1
Indlæg: 464
Tilmeldt: 07 jun 2007 09:35

Re: Mmmm.... trinløst automatgear.

Indlæg af dk1 » 15 okt 2012 18:31

Det er skam i Danmark, og så det første gang sidste år på en Panther elcykel.
Har prøvet det, og jo det er anderledes, og helt lydløs (altså uden det normale gear"tikken").
Det gør cyklen mellem 1000 og 2000kr dyrere og om det er det værd, har formentligt nok mest med smag og behag at gøre.

Det største problem er umiddelbart, at der ikke er nogen dansk importør på selve gearet, hvilket betyder at skal det repareres, så skal man vente på reservedele/support fra udlandet.

Har set gearet brugt i en vild udgave af en elcykel, der havde ALT elektrisk styret, lige fra gearskifte til bremser.... Ingen kabler OVERHOVEDET uanset om det er betjenings greb der normalt er med wirer eller olietryk.
Den var godt nok ikke serie produceret, hvilket måske skyldtes prisen.... Elcyklen kostede uden det totale elektriske betjenings system 20-25000kr, og det dobbelte fuldt udstyret....

Ideen med at man kan lave mange ting elektrisk, da man jo har batteri kapacitet på køretøjet, er dog super spændende og giver uden tvivl masse af nytænkning indbygget i elcykler fremover.

Har set bakgear, diodelys i stel således cyklen ses bedre fra siden i mørke, elektronisk styret gearskifte og bremser, samt affjedring niveau.
Nu vil jeg så ikke kalde Nuvinci gearet for automatgear, det det jo er trinløst, og derfor nærmere må kaldes milliongear....
Automatgear kan fås i 2013 på f.eks danske E-Fly (ihvertfald en model), og det virker ved at man enten lader gearet arbejde automatisk, eller man "tipper" gear op eller ned via en elektronisk knap på styret. Virker faktisk super godt, men man skal lige vende sig til, at cyklen selv gearer op og ned, og man skal bare træde med det tråd man ønsker.....
Har også hørt noget om, at der kommer nogle elcykler med indbygget GPS, men kun til benyttelse ved tyveri. Har dog ikke set hvordan det virker endnu.

Glæder mig til at der kommer indbygget navigations GPS, digital Radio modtager med trådløse hørebøffer og selvfølgelig dertil indbygget mulighed for mobil telefoni.
Så kan lillemor jo sidde derhjemme og følge med på internettet, hvor langt man har været på tur ud i det blå.... Kommer der så lige som ekstraudstyr til elcyklens elsystem også mulighed for kadance- og pulsmåler, så kan lillemor jo også konstant følge med i ens sundheds tilstand, eller bare hvor meget "krudt" man har fået brændt af på sin tur ud i det blå.... ;)

Besvar