Easy-Run fra Move Easy

Fortæl om din elcykel og vis gerne et billede.
permacjensen
Indlæg:81
Tilmeldt:11 jun 2010 11:43
Easy-Run fra Move Easy

Indlæg af permacjensen » 18 apr 2012 10:21

Jeg fik min nye cykel i går. Det er en Easy-Run fra Move Easy købt hos FantomBike.
Jeg har tidligere kørt på en Kildemoes, hvilket var en forfærdelig oplevelse som i kan læse på dette link: http://www.elcykling.dk/viewtopic.php?f=7&t=285. Da jeg selv havde brug for hjælp og viden om elcykling har el-cykling.dk været til god hjælp for mig. Jeg vil derfor fortælle om mine erfaringer med min nye cykel. Lejlighedsvis vil jeg sammenligne med min Kildemoes, hvilket jeg allerede nu kan sige ikke er til Kildemoes fordel.

På grund af mine erfaringer med min tidligere el-cykel, det jeg har læst på elcykling.dk og ikke mindst de oplysninger jeg har hentet på nettet fra cykelhandlere, hvoraf jeg vil fremhæve http://www.fantombike.dk/, som den bedste jeg har set, besluttede jeg at det skulle være en Easy-Run.
Lidt om mine behov må være på sin plads. Jeg er 60 år/190 cm høj og vejere omkring 100 kg. og vil cykle mellem hjem og arbejde hver dag. Der er 2x36 kilometer. Og jeg kan lade op på arbejdet.
Mine erfaringer med min tildligere elcykel der er Momentstyred er så ringe, at det skulle det altså ikke være. Herudover ville jeg have friløb så jeg kunne bruge den som almindelig cykel, hvilket var umuligt på min tidligere el-cykel, der bare bremsede for meget når jeg kom for højt op i fart eller ikke havde strøm på. Der skal også være så meget batterikapacitet som muligt. Jeg ville naturligvis ha et 11,6 aH batteri. Herudover skulle cyklen være rubust da det ikke just er bykørsel jeg dyrker.

Derfor faldt mit valg på Easy-Run. Måske var der andre der også overholdt mine krav, ikke momentstyret, friløb, robust og stor kapacitet, men dem har jeg ikke lige fundet.

Jeg havde besluttet mig, jeg var klar over hvad jeg ville have, så nu skulle jeg finde en forhandler. På grund af mine tidligere erfaringer med en cykelhandler der ikke evnede at lave cyklen skulle det være en, der var ekspert i el-cykler.
Det var en fornøjelse at ringe rundt eller og se på hjemmesider. Det var ikke småting jeg blev budt. Jeg opdagede hurtigt at Easy-Run var udsolgt overalt, hvilket jo klart talte til cyklens fordel. At cykelhandlerne i stedet forsøgte at prakke mig noget andet på faldt jeg heldigvis ikke for.
Jeg valgte at købe cyklen på FantomBike. Efter at have læst FantomBikes hjemmeside, med udførlig beskrivelse, af alt om elcykler - systemer osv og ikke kun det leverandøren lapper af sig, var jeg overbevist om at her kunne jeg få den ekspertise og service jeg ønskede, hvis behov opstår.
Hos FantomBike var Easy-Run heller ikke på lager og jeg måtte vente 14 dage, men fik til gengæld den nye 2012 model og den var værd at vente på.
Da jeg ringede til FantomBike i Viby og talte med John i går fortalte han mig at jeg først kunne hente cyklen når han personligt havde testet og afprøvet den. Hvilket skete inden for et par timer og jeg blev ringet op at jeg kunne hente den.
Dette giver endnu et plus i karakterbogen til FantomBike.

Jeg fik hentet cyklen, fik en god snak med John og en prøvetur og fik samtidig et rigtigt godt indtryk af FantomBike som jeg varmt kan anbefale. Eneste minus er at det er lidt langt væk, men på den anden side hvis du er syg og har brug for et hospital vil du ikke have det nærmeste men det bedste. Det samme gælder hvis du skal have lavet bil eller el-cykel. Så afstanden betyder ikke noget for mig.

Jeg har nu kørt de første par ture. Den sidste på 36 kilometer til arbejde i meget hård modvind 8-9/sek.m så selv om jeg havde sat niveauet til 4 måtte cyklen trække og det kostede strøm. El-cyklen begyndt at blinke i den sidste diode da jeg nåede frem så der er vel næppe mere end 40 kilometer når vinden er så ekstrem. Spændende at se hvad den siger når jeg kører hjem, med mindre vinden vender -:)

Cyklen er fantastisk at køre på. El-delen virker bare som den skal og affjedringen på cyklen er så fantastisk. Det er en dyr cykel, men pengene værd.
Jeg vil vende tilbage i den kommende tid og fortælle lidt mere om denne fantastiske el-cykel.

permacjensen
Indlæg:81
Tilmeldt:11 jun 2010 11:43

Re: Easy-Run fra Move Easy

Indlæg af permacjensen » 18 apr 2012 15:19

Nu gælder det snart hjemturen. Batteriet har stået og ladet op i 6 timer, men den røde lampe på ladeaggregatet lyser stadig rødt.
Når jeg trykker på batteriet står der 100% opladet så ladeaggregatet burde vel lyse grønt? :P

permacjensen
Indlæg:81
Tilmeldt:11 jun 2010 11:43

Re: Easy-Run fra Move Easy

Indlæg af permacjensen » 19 apr 2012 08:59

Turen hjem i går gik hurtigt må jeg sige. Der var medvind næsten hele vejen så det var ikke meget motoren hjalp til.
På de 35 kilometer var der da også kun brugt en streg (af 4) da jeg nåede hjem.
På turen her til morgen brugte jeg 3 streger men der var også en del modvind selv om det nu ikke føltes som i går.
DMI siger 8 ms.
Det viser jo bare at vejret (og dermed hvor meget du selv hjælper til), har stor betydning for hvor langt batteriet rækker. At jeg kan nå til arbejde i kraftig blæst er fint syntes jeg og med tiden bliver man jo nok mere trænet så man behøver mindre hjælp.

En ting jeg opdagede og imponerede mig helt vildt. Motoren er total lydløs. Uanst hvor meget den er belastet hører du den ikke. Det iriterede mig meget på den gamle cykel. En anden ting som vel er det allerbedste ved cyklen overhovedet, er friløbet. Ikke noget der bremser når motoren slår fra eller hvis du starter op som almindelig cykel. Den gamle jeg have var ekstrem dårligt hvad det angår, der kan være andre der er mindre belastende uden motor, men på Kildemoesen måtte man simpelthen finde sig i, at den var hård at træde til motorhjælpen kom igen.

permacjensen
Indlæg:81
Tilmeldt:11 jun 2010 11:43

Re: Easy-Run fra Move Easy

Indlæg af permacjensen » 24 apr 2012 13:46

Jeg har nu kørt på min nye cykel en uge, ca. 500 km er det blevet til. Det er simpelthen en fornøjelse. Alt fungerer bare som det skal og det håber jeg naturligvis det bliver ved med.
Jeg begynder så småt at komme i træning og har sjældent brug for det høje niveau af hjælp. Så når jeg er over 21 km er det uden hjælp. Jeg håber da jeg med tiden kan komme længere ned i mit behov for hjælp. Netop hjælpeniveauerne der indstilles efter hastighed og ikke efter hvor meget du selv hjælper til er jeg meget glad for. Det kan godt være at tidligere cykelryttere, som nu er blevet cykelhandlere, foretrækker det andet system (momentstyret), men de har så ikke forstået at alle ikke lige går efter eller kan hjælpe så meget til selv.

HamJohnny
Indlæg:18
Tilmeldt:12 apr 2012 18:31

Re: Easy-Run fra Move Easy

Indlæg af HamJohnny » 24 apr 2012 19:04

Hej Permacjensen

Tillykke med cyklen! Jeg har også for ganske nylig handlet elcykel hos Fantombike, og vil naturligvis vende tilbage med indlæg om det. Dine erfaringer med batteribrug under forskellige belastninger, ikke mindst modvind, kan jeg bekræfte. Før jeg købte selv, prøvede jeg en Herskind fra cykelbiblioteket, og her kunne jeg næsten tømme batteriet på min 8 kilometers cykeltur i strid modvind inklusive Valby Bakke, mens turen den anden vej kun trak en ud af 4 dioder på batteriet.

Vh. Johnny

permacjensen
Indlæg:81
Tilmeldt:11 jun 2010 11:43

Re: Easy-Run fra Move Easy

Indlæg af permacjensen » 18 maj 2012 17:12

Nu er der gået en måned siden jeg fik min "Easy-Run".
Det er godt nok synd for min bil, den står bare og ruster uden at blive brugt. Kun 2 gange i den forløbne måned har jeg brugt bilen til arbejde (2x35 km) og det var kun fordi jeg skulle noget.
Den kører stadig som en drøm. Jeg har kører i alt slags vejr, regn, blæst eller sol og cyklen virker upåklageligt.
Har ikke prøvet at løbe tør for strøm selv i stærk modvind er der nok til de 35 kilometer der er til arbejde.
Jeg syntes stadig ufatteligt godt om el systemet, der er "ikke momentstyret", da det er langt bedre og giver mere hjælp når der er behov end "momentsyrede cykler" (hvilket jeg har prøvet). Momentstyrede cykler giver hjælp efter hvor meget du selv hjælper til og det kan altså være begrænset i modvind eller op af bakker hvor meget du selv kan hjælpe til.
Det er også stadig en drøm at motoren er hel lydløs.

permacjensen
Indlæg:81
Tilmeldt:11 jun 2010 11:43

Re: Easy-Run fra Move Easy

Indlæg af permacjensen » 03 jul 2012 15:22

Nu er der efterhånden gået et par måneder og cyklen kører stadig som den skal.
Jeg har som nævnt 2x35 kilometer på arbejde og jeg bruger stadig cyklen hver dag.
Jeg har testet kapaciteten flere gange nu (11,6 Ah) og ved middel hjælp (trin 4 - op til ca. 22 km/t) er der max. 50 kilometer på en opladning ved vindstille vejr. Det syntes jeg er lidt langt fra de lovede 70 kilometer, men måske skal man køre på trin 1 før det kaldes aktivt cykling, hvad ved jeg?
Jeg ville nu godt have haft lidt mere, men det kræver medvind og ingen ved jo hvordan vinden blæser.
Heldigvis kan jeg lade op på arbejdet men i kraftig modvind har jeg prøvet at løbe tør for strøm inden jeg nåede helt frem (35 km.)
Bør der være mere i batteriet eller forventer jeg for meget?
Men ellers er cyklen som en drøm. Kører en del på skovveje og med den gode affjedring og brede dæk er det bare en fornøjelse at cykle frem og tilbage hver dag.

Vildkat
Indlæg:824
Tilmeldt:16 okt 2007 21:57
Min elcykel:Diavelo Popfan/ ombygget med dobbelt batteri, større krank klinge.
Har baghjul motor og kædetræk på baghjul.

Silvio/ liggecykel med forhjul kædetræk / Ombygget til verdens eneste El-Silvio med motor i baghjul. Status (er ikke færdig 21/12/08)
Geografisk sted:Roskilde

Re: Easy-Run fra Move Easy

Indlæg af Vildkat » 05 jul 2012 10:29

Så vidt jeg kan se, er det et 36V system som du kører med og batteriet skriver du er et 11,4Ah.
Der er forskel på Europærer og Kineserer i vægt og størrelse, så det er ikke utænkelig at med 55 km er der en rækkevide på 70km.
Er der mange bakker i området kræver det ekstra energi.
Jeg har selv testet et 16Ah batteri system, som viste træthedssymtomer efter de 20 km, også fortalte sælgeren mmig at batteriet ikke var fuld opladet.
Selvom at tendensen går mod at få indbygget batterier i stellet, og derved mindre batterier, vil jeg hellere vælge et batteri system med 15Ah-20Ah kapacitet, så jeg var sikret en lang rækkevide, og batteriet bliver slidt med tiden. Til at starte med havde jeg en rækkevide på 35-40 med 24V/10Ah, efter 2 år ligger den på 20km.

permacjensen
Indlæg:81
Tilmeldt:11 jun 2010 11:43

Re: Easy-Run fra Move Easy

Indlæg af permacjensen » 06 jul 2012 14:28

Nu er det Fantombike, hvor jeg har købt cyklen der skriver 70 km. Og det holder også som et gennemsnit, ingen tvivl om det. Men der skal medvind eller også skal jeg køre med laveste hjælp for at opnå de 70 eller mere.
Men pyt med det jeg føler mig på ingen måde snydt for der er jo mange måder og vejrforhold det kan måles på.
Nu tror jeg nok de 11,4 Ah er det højeste der kan fås til min cykel, men ser da frem til at der måske en dag kommer et større når det skal udskiftes alligevel.

permacjensen
Indlæg:81
Tilmeldt:11 jun 2010 11:43

Re: Easy-Run fra Move Easy

Indlæg af permacjensen » 10 jul 2012 15:55

Pokkers nu virker laderen ikke mere og det efter et par måneder. Jeg måtte cykle hjem i går uden hjælp, for cyklen var ikke ladet op.
Så måske er det laderen der har været dårlig fra start af?
Har sendt batteri og lader til Fantombike i dag så kan de sikkert hurtigt udbedre dette.

Besvar