Cube Epo Touring Lady

Fortæl om din elcykel og vis gerne et billede.
Besvar
TrineLouise
Indlæg: 28
Tilmeldt: 07 maj 2010 09:37
Kontakt:

Cube Epo Touring Lady

Indlæg af TrineLouise » 02 jul 2013 14:52

Så blev det tid til ny el-cykel for mig, og denne gang ville jeg gerne prøve noget lidt andet.

Jeg har kørt el-cykel siden 2006, primært Promovec-modeller: forhjulstrukne cykler med indvendige gear og fodbremse uden momentstyring. Over tiden har jeg indset, at der skal bedre bremser til når man kører el-cykel, og at indvendige gear er noget bøvl. Jeg har derfor i noget tid holdt øjnene åbne for en cykel hvor jeg kan få både udvendige gear, skivebremser og et stort batteri.

Det har indtil nu ikke været muligt for mig at finde alle 3 ting i en og samme cykel, men så blev jeg opmærksom på denne cykel:
http://www.cube.eu/en/pedelec/travel-co ... ring-lady/

Så vidt jeg kunne se sælges den kun 2 steder i Danmark, og da Vanløse Cykler satte prisen 3000 kr. ned i forrige uge slog jeg til. Hentede den i går og cyklede på arbejde på den første gang i dag.

Jeg synes at Cube tager el-cykler til et nyt niveau med en meget vedligeholdelsesvenlig cykel i kvalitetsmaterialer. Her får jeg hydrauliske skivebremser, 9 udvendige gear og en kraftig Bosch 36 V-motor med et 11 ah-batteri. Materialer og design er umiddelbart meget lækkert.

Det er helt nyt for mig med de udvendige gear, det skal jeg i den grad vænne mig til – især det med at man skal skifte gear mens man træder, men det vænner jeg mig nok til. Det at motoren ligger i kranken fungerer fint, og pludselig triller jeg fantastisk ned ad bakkerne uden motoren i forhjulet til at give modstand. Den er momentstyret, hvilket også kræver tilvænning. Umiddelbart er det rart at man kan få lidt ekstra power hvis man lige vil overhale el.l., men jeg synes også jeg er lidt mere træt i benene – tror man bruger lidt flere kræfter.

Når jeg har kørt på cyklen i nogle uger, vil jeg lave en anmeldelse af cyklen på min blog.

TrineLouise
Indlæg: 28
Tilmeldt: 07 maj 2010 09:37
Kontakt:

Re: Cube Epo Touring Lady

Indlæg af TrineLouise » 04 jul 2013 10:10

Mine indledende overvejelser omkring køb af denne cykel kan læses her.
Her ser I et billede fra prøveturen.
Vedhæftede filer
Cube-el-cykel.jpg
Cube-el-cykel.jpg (141.97 KiB) Vist 11637 gange

TrineLouise
Indlæg: 28
Tilmeldt: 07 maj 2010 09:37
Kontakt:

Re: Cube Epo Touring Lady

Indlæg af TrineLouise » 19 aug 2013 10:19

Jeg har fået lavet anmeldelsen af min nye cykel, den kan læses her:
http://trinelouise.appelby.net/2013/08/ ... -el-cykel/

Jeg fokuserer primært på hvordan jeg oplever de tekniske forskelle i forhold til en klassisk forhjulstrukken Promovec-cykel.

Kennethv
Indlæg: 8
Tilmeldt: 19 feb 2013 10:24

Re: Cube Epo Touring Lady

Indlæg af Kennethv » 23 aug 2013 17:43

Hej Trine.
Tillykke med din nye cykel. Det ser ud til at være et godt og fornuftigt valg :-)

Når du kører på frihjul, kan du sagtens skifte gear, du skal bare træde let, så er det ikke nødvendigt at bremse.

Jeg har selv en HAIBIKE EQ XDURO TREKKING, den er med "Sram Dual drive" en kombinationen af 10 udvendige, og 3 indvendige gear. Jeg sørger for at køre i et højt indvendigt gear, så kan jeg altid geare ned, når jeg holder stille, efter en pludselig opbremsning.

Jeg har fra start, valgt at købe et eksta batteri, så jeg kan køre cirka 180km, før jeg skal oplade. Jeg har købt det her:
http://www.elektrofahrrad24.de Det var det billigste sted jeg kunne finde, og jeg fik det leveret meget hurtigt. De har også dit batteri : http://www.elektrofahrrad24.de/akku-bat ... assic-line

Vi går og leder efter en ny elcykel til min kone, men dem vi kunne bruge, har forhandlerne ikke kunnet levere. Nu sætter vi vores forhåbninger til cykel messen i Vejle 5 oktober (http://www.nordfair.dk/?id=100)

Mvh
Kenneth

Besvar